zondag 16 september 2012

quinoa!

genoeg gevolgd, nu wil ik zelf wel eens iets maken. een blog dus, over eten. ik begin met een quinoasalade met nectarine en geitenkaas die je koud of warm kunt eten. als je je afvraagt wat quinoa is: http://thestonesoup.com/blog/2010/06/12-things-you-should-know-about-quinoa/

breng ongeveer 100 gram quinoa in twee keer zo veel water met zout aan de kook komen en doe de deksel er op. laat zeven minuten koken, zet het vuur uit en laat nog een minuut of tien staan zodat de quinoa al het vocht opneemt. snijd een nectarine in partjes, rooster een handje bruine amandelen even in een droge pan en hak ze in stukjes. meng in een ander kommetje een scheutje honing of agavesiroop, een scheutje witte balsamicoazijn of witte wijnazijn en twee scheutjes lekkere olijfolie met peper en zout en giet over de nog warme quinoa. het is lekker om dit even te laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. doe de nectarine met de amandelen en een beetje salie bij de quinoa en verkruimel er een beetje  geitenkaas over. 

(appel in plaats van nectarine, dragon in plaats van salie en andere noten of geroosterde pompoenpitten in plaats van amandelen is ook lekker)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten