maandag 17 september 2012

wortelsalade

toen ik probeerde de goddelijke wortelsalade van maass na te maken die ze bij marqt verkopen, was het resultaat boven verwachting. sindsdien maak ik het heel vaak. oranjebloesemwater kun je bij de toko kopen maar als je te veel gebruikt smaakt alles naar parfum dus doe vooral voorzichtig. meng voor de dressing een scheutje witte balsamicoazijn met een paar druppels oranjebloesemwater, een scheutje honing of agavesiroop, twee scheutjes olijfolie,zout en peper. doe daar een zakje geraspte wortel bij of rasp vier wortels als je van intensieve keukenarbeid houdt. hussel even goed en bestrooi met een flinke hand geroosterde amandelschilfers.

(dat roosteren van de amandelschilfers doe je in een droge pan of in de oven op honderdtachtig graden. blijf er wel bij want, en ik spreek uit ervaring, ze verbranden meteen als je je omdraait en verbrande noten zijn vies. je kunt ook amandelmeel gebruiken in plaats van amandelschilfers. scheelt roosteren en is minstens zo lekker. fijngeknipte platte peterselie of koriander is hier ook erg lekker bij!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten